0045 74421219 / 0045 21581819 midthan@gmail.com

MUSIK UNDER ÅBEN HIMMEL

 

Mølleparken har masser af koncerter – ligger tæt på vores bed and breakfast

HAVNEFRONTEN I SØNDERBORG

 

En perlerække af hygge

KONGESKIB OG SØNDERBORG SLOT

 

To historiske klenodier som alle bør opleve

TA' EN TUR I VANDTÅRNET

 

Herfra kan du se ud over hele Sønderborg by

Værd at se – oplevelser i Sønderborg

Sønderborg har det hele. Det vil du opleve bare ved at gå en tur langs strandpromenaden og havnen, hvor de mange spiserestauranter i sig selv er en tur værd. I bymidten finder man et stort udvalg af butikker og indkøbscentre, og er der tid til at slappe af, kan man gøre det på en af de mange små cafeer. Og er du til en livlig tur ud i nattelivet, er der også mange muligheder på byens barer og diskoteker.

 

Ringridning og koncerter i Mølleparken

I juli måned afholdes den store Ringridderfest i Sønderborg, som foregår over fire dage og skaber et unikt liv i hele byen. Ringriderfesten er en fast tradition i Sønderjylland, og hver by afholder sin egen ringridning i sommerens løb. Man skal mestre kunsten at ride galop igennem en galge og samtidig spidde ringen med sin lanse. Ringen har til at begynde med et hul på 22 mm for at ende med 7 mm i diameter. Den, der klarer flest runder, udråbes til konge.

I forbindelse med ringridningen i Sønderborg, kan du komme med på en populær By og Ringridningstur. Under ringridningsfesten som varer fire dage, er der hver aften musik og dans i teltene.

 

Musikalske oplevelser til øregangen

Sønderborg byder på en lang række musikalske oplevelser både i og omkring Sønderborg. I sommermånederne foregår det på Mølleparkens Friluftsscene. De største internationale navne får Augustenborg Slotspark stillet til deres rådighed. Om vinteren rykker koncerterne ind i Alsion eller Skansen.

Aktiviteter ved vandet

Sønderborg har en stor lystbådehavn. Om sommeren er der en Blå Flagstation, hvor børn og voksne kan få svar på spørgsmål om alt, hvad der forefindes i vandet. Børnene kan låne fiskenet og waders  og gå på krabbejagt. Ligeså er der mange events og kapsejladser omkring i vore farvande. Planlæg fx sejlerferien, så du kan deltage i “Als Rundt” eller se på de store sejlskibe i Sønderborg.

Er du til Wind-eller KItesurfing, er “Drejet” ved Kegnæs det bedste sted. Her findes også en surfskole.

Ved havnen i Sønderborg sker der året igennem en række aktiviteter. Havnefronten er altid et besøg værd. Langs havnen er man ved at arbejde på at opbygge et moderne havneområde med bæredygtige bygninger efter den verdenskendte arkitekt, Frank Gehry´s,  masterplan.

Revy, heste og ture i skoven

En anden stor turistmagnet er Sønderborg Sommer Revy, som er Danmarks 3 største revy. De spiller fra maj til august måned og er en oplevelse værd.

Er man til heste, findes der Als Riderute som med tiden bliver omkring 100 km hvoraf den første delrute på 12km åbnede i 2014. Med tiden bliver det muligt at ride Als rundt.

Omkring Sønderborg er der mange skønne naturoplevelser man kan nå via utallige sti – og cykelstier.

I det hele taget sker der meget i Sønderborg. Et hav af oplevelser, som du kan glæde dig selv og familien med. Vi ses i Sønderborg.